Как да изберем подходящи работни дрехи за персонала?

Работните дрехи са важна част от ежедневието на всеки служител. Това важи с пълна сила, когато говорим за професии, при които е задължително да се носи специална униформа. Тя предпазва и дава повече спокойствие при извършването на работата.
Не на последно място работните дрехи помагат за фирмената идентичност и развиват бранда.

Как да изберете подходяща работна униформа за служителите си? За какво да помислите първо?

Работни облекла – видове и цел

Две са основните категории работни облекла спрямо тяхната цел. Обикновени и защитни. Обикновените служат за удобство при работата. При техния избор има по-голяма свобода откъм тип материал, цветове, декорации и т.н. Най-често са изработени от памук. Използват се в почти всички сфери на дейност. Основното изискване за тях е материята да бъде лека и удобна при движение, да е устойчива на замърсявания и да се поддържа лесно. Най-честите модели, които се използват, са гащеризони, ризи и тениски, панталони, престилки и други.
Когато хората работят в опасна или вредна среда, те задължително трябва да носят защитно работно облекло. То ги предпазва от химикали, електричество, вируси, пожари и др.

Най-популярните професии с такива облекла са:

  • пожарникари
  • строители и заварчици
  • лабораторни работници
  • инженери
  • металурзи и много други.

Задължително е защитното работно облекло да бъде удобно, с надеждна защита и устойчиво на износване.

Като видове работните униформи могат да бъдат зимни и ленти, дамски и мъжки.

Работно облекло – размери

Подходящият размер е много важен, за да може работното облекло да изпълнява всички функции. За разлика от обикновеното облекло, при работната униформа при размера се има предвид известно увеличение, което е различно за всяка работа. Когато избирате работно облекло, което се ушива по поръчка, се използват унифицирани размери, при които са съобразени увеличенията.

Важно е да се има предвид, че размерите за облекла за мъже и жени са различни.

Ако искате да осигурите на служителите си комфорт в работна среда, ние от Mazalat с радост ще станем ваш партньор при избора на работни облекла.