Най-често срещаните цветове за работни облекла и какво означават

работно облекло от Мазалат

Свикнали сме да асоциираме определени професии с дадени цветове. Това важи с пълна сила за медицинския персонал, който почти винаги е в бяло. Напоследък се наложи тенденцията облеклата на лекари, стоматолози и други здравни работници да бъдат в синьо, зелено и друго тонове. Изборът на цвят за работната униформа не е случаен. С него можем да въздействаме ефективно.

Ако се колебаете кой цвят е най-подходящ за униформите на вашия бизнес, в следващите редове ще ви дадем подробна информация за различните тонове и къде се използват

Цветовете при работните облекла

Какво говори всеки цвят и за кои работни униформи е подходящ?

Зелен цвят – предпочитан за градинари и хора, които работят на открито. Препоръчва се за складови работници, строители и други. Най-често работното облекло е памучно, а дизайнът му е свързан с няколко отделни елемента: например гащеризон или полугащеризон, риза, елек и др.

Син цвят – идеален за механици, складови работници, служители, работещи с клиенти . Усещането, което създава този цвят, е спокойствие и доверие. Именно затова е подходящ и за униформите на медицинския персонал.

Цвят праскова – приятен и предпочитан нюанс за дамски медицински облекла. Причината е, че символизира женствеността, създава усещане за топлина, мекота и уют. Лесно се комбинира с почти всички останали нюанси и е подходящ за всякаква тъкан – памук, полиестер и др.

Розов цвят – романтичен и успокояващ, този цвят създава усещане за комфорт. Предпочитан е в различни сектори, свързани с рекламата и маркетинга.

Сив цвят – неутралност, хладнокръвие и деловитост в комбинация с елегантност. Подходящ за корпоративно работно облекло, както и при служители, общуващи с клиенти като банки, държавни институции и други. Голям плюс на този цвят е, че лесно може да се комбинира с останалата гама.

Червен цвят – създава усещане за сила и увереност. Подходящ за сфери, където е важно служителите да се виждат отдалеч. Например строителни работници, служителите, работещи на открито, майстори на пътя и др. Червеното е подходящо за светлоотразителни жилетки, елеци и други.

Черен цвят – помага за концентрацията, усилва волята, дистанцира, но и създава усещане за професионализъм. Предпочитан е в деловите сфери, но също така и при работещи в кухни, лаборатории и други. Причината е, че черният цвят прикрива мръсотията. Освен това се поддържа по-лесно и се комбинира с други цветове идеално.

Бял цвят – белият цвят е символ на чистота. Най-често се използва в работните облекла на медиците, но може да се комбинира с други цветове.

Разгледайте разнообразния ни асортимент от работни облекла и изберете подходящ модел и цвят за вашите униформи.