Мазалат

Водоустойчиви работни дрехи за всеки сезон

Работодателите най-често предпочитат да избират два типа работно облекло – за по-топлите и по-студените месеци. По-леки, дишащи материи за лятото, в комбинация с къси ръкави на горните дрехи и леко яке или брандиран суичър и по-плътни блузи и ризи, подплатени панталони елеци и якета за зимата са обичайните покупки. В последните години обаче размиването на сезоните изисква и по-гъвкав подход към униформите.

“Водоустойчив” не е синоним на “запарващ”.

Комфортът е едно от най-важните качества, които трябва да притежава работното облекло. Това включва не само удобство по време на носене на дрехите, но и осигуряване на дишането на кожата. Последното е дори по-важно, тъй като запарването може да доведе до опасно повишаване на телесната температура дори при по-студено време, както и до редица болести по кожата – бактериите и гъбичките виреят най-добре в топла, влажна среда, каквато запарващите материи неминуемо създават.
Предлаганите от Mazalat водоустойчиви работни дрехи залагат именно на комфорта – дишащи, леки материи осигуряват защита не само от дъжда и снега, а и по време на работа във влажни и мокри пространства, без да създават опасности за здравето на работещите.

Водоустойчиви костюми и дъждобрани – навсякъде с вас.

Понякога не само метеорологичните, но и работните условия са непредвидими. Ето защо Mazalat предлага различни вариации на дъждобрани и предпазни костюми от висококачествени полиамидни и PVC материи. Тези водоустойчиви дрехи са подходящи и за различни други, извън служебните, дейности като лов, риболов, водни спортове, разходки в планината. Удобните полиестерни несесери за съхранение и пренасяне позволяват да носите костюма или дъждобрана навсякъде със себе си – чантичката се събира безпроблемно в средноголяма раница.

Правилата за безопасност не се отменят от водоустойчивите работни дрехи.

Звучи като безсмислено предупреждение, но е изключително важно. Работно облекло, издръжливо на различни условия, най-често купуват индустриални работници, чиито задачи нерядко са свързани с досег до електричество. Фактът, че носите специализирано облекло, дори включващо обувки с дебела, изолираща каучукова подметка, не означава, че работата с ток е по-безопасна при, например, проливен дъжд.

Като производители на работно облекло, екипът на  Mazalat не е квалифициран да провежда инструктажи по безопасност, но отговорността ни към нашите клиенти и тяхното здраве е на първо място – ето защо си позволяваме и това приятелско напомняне.

Водоустойчивите работни дрехи са задължителна част от работното облекло, особено когато задълженията Ви са свързани с дълго време на открито при различни метеорологични условия. Избирайки българския бранд Mazalat, Вие получавате качество и комфорт и оставате сухи, дори когато вали проливен дъжд или, например, се налага да се справите с последиците от наводнение. Ситуациите в работното ежедневие са непредвидими – важно е да бъдете подготвени за всичко.