Мазалат

Работно облекло и обувки за ветеринарна клиника

В България е много разпространено отглеждането на различни видове домашни любимци – от класическите куче или коте до изключително екзотични животни, включително цветни папагали и причудливи влечуги. Сякаш обаче много малко се замисляме за услугите за тях. Обезпаразитяване, поддържане, извеждане, хранене, забавление – всичко това влиза в компетенциите на ветеринарите. В следващите редове ще се запознаем с това какво работно облекло и обувки са необходими за специалистите, работещи в тези обекти.

Здравно заведение или магазин?

Какви работни дрехи са необходими се определя, в общия случай, от това каква е дейността на фирмата и конкретните служители. Така отговорът на горния въпрос тогава, когато става дума за ветеринарни клиники, е “И двете!”.
В клиниките се извършват прегледи и манипулации, но и се продават всички необходими артикули за храненето и благоденствието на животинките. И, тъй като обикновено ветеринарите поддържат малки практики с по общо под 5 служители, много често един и същи човек върши всичко. Това налага такъв подбор на работно облекло и обувки, че едновременно да се гарантира комфорта на човека и безопасността на извършваните процедури.

Ветеринарите обикновено избират медицински работни дрехи.

Те са леки и удобни, от здрава памучна материя, която позволява многократно пране и гладене при много високи температури. В онлайн магазина на Mazalat, както и във физическия ни обект, можете да откриете голямо разнообразие от цветове и размери на медицински панталони, туники, престилки и елеци, които идеално подхождат и на ежедневието на ветеринарния лекар.

Какви обувки предпочитат във ветеринарните клиники?

Не е изненадващо, че анатомичните чехли и работни сандали са най-често препоръчваните работни обувки за ветеринари. Подобно на човешкия медицински персонал, и тук дейностите са много. Докато в хуманната болница обаче има лекари, медицински сестри, фармацевти и санитари, тук един човек съчетава всички тези дейности. Това е свързано с прекарване на много време прав, както и със значителна физическа активност. Ето защо е много важно работните обувки на ветеринарите да са стабилни и да осигуряват добра поддръжка на стъпалото по време на дългите, динамични работни дни.

Аксесоари към работно облекло и обувки за ветеринари

Всяка манипулация, подобно на човешките, се извършва задължително при спазването на строги санитарни мерки. Така носенето на латексови ръкавици е значителна част от ежедневието на ветеринарите. В клиниките, където се извършват и специализирани процедури като различни хирургични намеси, са необходими още шапки за прибиране на косата, маски, очила.

Комфорт или атрактивен дизайн?

Професията на ветеринарния лекар е изключително динамична – с това трябва да бъдат съобразени и съветите за избор на работно облекло и обувки. Комфортът и практичността, разбира се, са водещи. Това обаче не означава, че не можете  да се спрете и на атрактивен дизайн. Можете да изберете от много модели работни дрехи, предназначени за педиатри. Тук често цветовете са ярки, а, за да не се стряскат децата, туниките са щамповани с весели животинки – тематично и за ветеринарите.

В онлайн магазина на Mazalat и физическите обекти на марката можете да откриете разнообразие от медицински работни дрехи и обувки, които са напълно подходящи за ежедневието на служителите във ветеринарни клиники. Подобно на всички други професии, и тук брандирането на униформата ще спомогне за мигновено подобряване на Вашия имидж и видимост. Предлагаме множество възможности за печат или бродерия, изцяло съобразени с Вашите нужди и виждания. Свържете се с нас още днес, за да обсъдим параметрите на Вашата поръчка и гарантираме, че ще имате стилен и щастлив екип!