Мазалат

За непостоянното време заложете на водоустойчиви работни дрехи

Късната есен настъпва с влага, дъжд и мъгли. Предвид опита от последните години, есенният, зимният, дори пролетният сезон се отличават с големи температурни амплитуди, непостоянно време, повече дъжд, отколкото сняг. Дори сутрешните слани, скреж и мъгли сякаш проникват в дрехите и лишават хората от естествената топлина. А това може да се окаже опасно особено за онези, които работят на открито.

Водоустойчивите работни дрехи пазят не само от дъжд.

Макар че това е първата асоциация, този тип работно облекло е подходящ за много по-широк спектър от метеорологични условия. Това се отнася особено за хората с професии, които изискват да прекарват време на открито като електротехници, работници на терен при аварии от различен тип, монтажници и други, където намокрянето може да доведе не само до неприятно усещане и здравословни проблеми, а и до множество инциденти.

Водоустойчивите работни дрехи обикновено са промазани или импрегнирани допълнително, за да не позволяват на влагата да проникне до долния пласт облекло и тялото. Така хората запазват нормалната си телесна температура и се предпазват от настинки и други сезонни заболявания, които се проявяват като пряко следствие от дълъг престой на открито, включително и при мъгла, когато влагата “се просмуква” в обикновеното облекло. Защитете служителите си с водоустойчиви панталони и якета и/или дъждобрани, дори цели водозащитни костюми според спецификите на работата им.

Не само работата на открито изисква водоустойчиви работни дрехи.

Дори и изолирани от непостоянното време, някои професионалисти се нуждаят от водоустойчиво облекло. Такива са например всички работещи в кухнята в заведенията за хранене и развлечение, а често дори и тези зад бара, и хигиенистите. Общото помежду им е, че всяка от техните дейности е динамична и пряко свързана с течаща вода. А дори и в контролирана, суха среда с постоянна температура стоенето с мокри дрехи е нездравословно и неприятно. Тук на помощ идват водоустойчивите престилки, които ще откриете в нашия онлайн магазин и физическия ни обект в Габрово.

Не забравяйте и за обувките!

Работните обувки, независимо за каква среда са предназначени, е много добра идея (а в много случаи е задължително) да не пропускат вода. Това ще предпази работниците и служителите Ви едновременно от здравословни проблеми и инциденти. Изберете специализирани за Вашата сфера, съобразени със сезона и работните условия обувки, които да гарантират комфорта и безопасността на работещите.

Непостоянното време навън вече е факт през по-голямата част от годината – това води до допълнителни неудобства за хората, които пътуват дълго до службата, а в още по-голяма степен за тези, които работят на открито. На пръв поглед нещо толкова просто като подходящото водоустойчиво работно облекло може да се окаже дори жизненоважно за бизнеса Ви – служителите, на които чрез него сте осигурили високо ниво на комфорт ще допускат по-малко грешки и ще бъдат по-мотивирани и удовлетворени, а инцидентите ще бъдат рядкост. Не на последно място, това, че сте се погрижили за работниците си, е повод контрагентите да Ви уважават. За всичко това, доверете се на Mazalat.