Мазалат

Работно облекло и обувки за празниците в развлекателната индустрия

Много хора, особено в развлекателната индустрия, са принудени да работят целогодишно, включително на Бъдни вечер, Коледа и Нова година – поводи за събиране със семейство и приятели, които често са свързани и с избор на нови тоалети. Въпреки ограниченията на професиите, имате възможността да създадете празнично настроение на своите работници и служители, добавяйки някои малки щрихи към работното облекло и обувки.

Добавете стилен аксесоар.

В сектора за хранене и развлечение най-често работното облекло и обувки са със семпъл дизайн – бяла или черна изчистена риза, черни или тъмно сини панталон, пола, елек, сако, ниски черни обувки или, за дамите, с малък широк ток. Целите на този външен вид, разбираемо, са обединени около комфорта и представителното, но ненатрапчиво, професионално излъчване.
Именно изчистената визия позволява в празнични моменти да се добави аксесоар, без да се постигне излишно натруфен външен вид. Може да се спрете на копринено фишу в златисто, сребристо, червено или зелено в тон с поводите за дамите. Вариант както за жените, така и за мъжете от персонала, са ръчно изработени брандирани значки в подходяща форма (звезда снежинка, шишарка, еленче) като дискретен допълнителен шрифт.

Заменете цвета на елека, сакото или ризата.

Смяната на черното, тъмно синьото или бялото със свързваните с Коледа наситени червени и зелени нюанси няма да попречи на професионалния вид на персонала. Този начин да отбележите празниците и чрез работното облекло е по-дискретен в сравнение с добавянето на отчетливо коледен аксесоар, но, въпреки това, добавя съответното настроение и сред работещите, и сред гостите.

За обувките подчертайте значението на удобството.

Не със всяко заведение за хранене и развлечение има унифицирани изисквания за работните обувки на персонала – обикновено се дават базови насоки и изисквания, в рамките на които хората избират сами. По време на празници обаче динамиката на работата се променя – стоенето на крака е повече, обслужването по-концентрирано и натоварено. Едновременно с това обаче, дори хората които са на работа, искат да почувстват коледното и новогодишно настроение – така може да решат да сменят обувките си като най-незабележимата част от облеклото с нещо по-празнично. В повечето случаи, това означава и по-неудобно – по-тясно за мъжете, на по-висок ток за жените. Ето защо собствениците и управителите на обектите е добре да напомнят на служителите, че дните са натоварени, а удобството е на първо място. Предложете, ако е подходящо за Вашия бизнес, алтернатива – например, за дамите допуснете пантофки с акцент панделка или бляскаво камъче.

Да работят на Коледа и Нова година е тежко за повечето хора. Да осигуряват приятното прекарване на други, докато носят една и съща униформа като всеки друг ден от годината обаче може да се окаже дори още по-потискащо. Работното облекло и обувки са начин на изразяване – всеки бизнес може да покаже чрез тях, че празничното настроение не е само за гостите, а и за персонала.