Работно облекло за медицински персонал

Знаете ли, че има определени стандарти при избора на работни облекла за лекари и медицински персонал? Униформата на медицинските специалисти е от ключово значение за това да вършат добре работата си. Тя трябва да отговаря на определени изисквания. Сред тях са:

  • ергономичност за удобство при работа;
  • антистатичност на материята;
  • хипоалергенност;
  • лесна поддръжка и дезинфекция за ежедневна употреба;
  • кръвоотблъскващи свойства;
  • хигроскопичност.

Ако ви предстои да избирате или поръчвате работно облекло за медицински персонал, важно е да знаете, че най-важното за една докторска униформа е изборът на материята, от която ще бъде създадена. Съвременните модерни облекла са направени от памук или смеси от естествени памучни и полиестерни влакна. Заради това дрехите не се деформират при ежедневно пране и дезинфекция. Запазват своя цвят дълго време и осигуряват комфорт при редовно носене.

Универсално медицинско облекло – какво включва?

Стандартно облеклото за здравни работници има строг, класически стил. При избор на кройка се имат предвид фактори, свързани с предпочитанията на конкретното лечебно заведение. Най-разпространените модели са туники и манти с цип или копчета. За долна част на облеклото се предпочита панталон, който може да бъде в различен цвят и модел спрямо индивидуални предпочитания. Допустими са и джобове, както и декорация с бродирано лого на лечебното заведение (дори е препоръчително).
Важно е да отбележим, че медицинското облекло като туники и манти не се дели на мъжко или дамско. Въпреки това, за дамите има повече опции. Например, някои модели имат дискретна декорация и по-раздвижени и пъстри цветови комбинации.

Защо е важно облеклото да изглежда професионално?

Стилните униформи за лекари подчертават статуса на институцията, в която работят. Облеклото е визитната картичка на поликлиниката или болницата. Именно затова е много важно то да бъде безупречно. Така се гарантира професионализирам, доверие и отговорност към професията.
В Mazalat предлагаме набор от качествени работни облекла за медицинския персонал. Каталозите ни съдържат разнообразни модели облекла за различни индустрии от висококачествени материали на достъпни цени. Вярваме, че можем да допринесем за това вашият работен ден да бъде още по-ползотворен с подходящото облекло.