Комфорт и качество с лятно работно облекло от Мазалат

Топлото време крие редица рискове за здравето. Намалената концентрация в следствие на жегата е една от причините за повече трудови злополуки в летните месеци. Най-доброто решение за това е редовни почивки и разбира се подходящи работни облекла за служителите, съобразени с тяхната работа.
Имат ли служителите ви прохладно и удобно работно облекло за лятото? От какви материи е направено то?

Ние от Mazalat сме специалисти в избора на качествени работни облекла за всяка сфера. Именно затова споделяме с вас тайни от кухнята. Кои са най-добрите материи за летните униформи на вашите служители? – разберете в следващите редове.

Материи, подходящи за лятно работно облекло

След избора на подходящ дизайн на лятната униформа, важно е и от каква материя е изработена. Именно от нея зависи комфортът в топлите летни месеци. Кои са най-добрите решения в случая?

Памук

Едно от най-добрите решения при избор на работно облекло за лятото е памукът. Той е дишаща материя, която абсорбира ефективно потта. Така помага за поддържането на нормална телесна температура и свежда до минимум риска от прегряване на тялото.

Полиестер

Най-често използваният материал при избора на тъкани за работни облекла в цял свят е полиестерът. Той е синтетичен и много издръжлив. Предпочитан е заради способността да отвежда влагата от кожата. Именно затова има широка употреба при спортните екипи и облекла. Не е без значение и фактът, че полиестерът се чисти и поддържа лесно. А това е изключително важно за ежедневно работно облекло, нали?

Смеси с полиестер

Когато се комбинира с други материали, полиестерът изпълнява много добре функцията си на охлаждане. Най-често той се комбинира с памук за изработката на летни облекла. Така осигурява нужния комфорт в летните жеги.

Осигурете на вашите работници удобство и комфорт в най-топлите месеци от годината с качествени работни облекла от Mazalat. Разгледайте нашите предложения като посетите най-удобния за вас магазин.