Мазалат

Особености в избора на ресторантьорско работно облекло

Изборът на работно облекло за хотелиерски персонал или служителите, които са наети във вашия ресторант, е не просто специфичен, но до някаква степен и труден. Причините да твърдим това, са разнолики. От една страна, този бизнес е силно конкурентен и изпъкването сред останалите е повече от наложително. От друга страна, в подобен тип места са заети различни по своята длъжностна характеристика и ангажименти служители, респективно те имат различни нужди по отношение на своето работно облекло. Не на последно място следва да отчетем и фактори като сезонната заетост, йерархията в екипа, а и вашите индивидуални корпоративни отличителни качества и положителни предимства пред конкуренцията. За да не става още по-объркано за вас, днес ще ви дадем няколко важни насоки в избора на ресторантьорско работно облекло, респективно работното облекло за хотелския ви персонал.

Не слагайте служителите си под общ знаменател

Те ще се чувстват по-значими, ако всеки сектор разполага със собствено работно облекло за хотелиерски персонал. С други думи, нека се различават униформите на следните категории служители:
· Заети в кухнята
· Директен обслужващ персонал – бармани и сервитьори, сушисти и готвачи на шоу кукинг плота
· Почистващ екип в ресторанта, лобито и хотела изобщо
· Ръководен персонал в отделните зони на вашия комплекс или заведение за хранене

Брандирането – ключов елемент в ресторантьорското работно облекло

Колкото и да се отличават работните дрехи на отделните длъжности във вашия екип, те трябва да носят духа и посланието на общия ви бизнес. Тук на преден план изпъква похватът за брандиране на работното облекло за хотелиерски персонал. Отличителните белези не само ще носят яснота на клиентите, че са обслужвани от конкретна фирма (марка), но и ще внасят усещане за сплотеност и принадлежност в екипа.

Придържайте се към потребителския информиран избор

С други думи, не забравяйте, че нормативната разпоредба е различна за отделните елементи в работното облекло за хотелиерски и ресторантьорски персонал. В националното и законодателството на ЕС съществуват определени задължителни елементи, които трябва да притежават дрехите на отделните служители. Те се определят главно от мястото, в което извършват своята дейност, както и нейната специфика. За да нямате проблеми с проверяващите държавни органи, направете справка за тези детайли, преди да закупите конкретно работно облекло.