Мазалат

Какво работно облекло е подходящо за есента?

Септември вече е тук, а наближаването на есента вече е осезаемо, особено в сутрешните и вечерните температури. Намаляващият ден, променливото време и все по-честите възможности за редуване на сухо и мокро, топло и студено изискват да помислите за подходящо работно облекло и обувки.

Изборът на есенно работно облекло всъщност не е толкова сложен.

Заложете на работно облекло “на пластове” и дишащи обувки. Предвидете риза или тениска с къси ръкави, суичър или сако в зависимост от вида дейност на бизнеса Ви и това дали работата е на открито или закрито. Връхната дреха също е важна – яке от непромокаема, лека материя е добър избор, тъй като няма да запарва във все още топлото време, но може да предпази хората Ви от неприятен дъжд.

Обувките също не бива да запарват, но и те трябва да бъдат подходящи за мокро време и да изолират добре краката от сутрешния студ и есенни слани. Това е особено важно, когато работата на хората е свързана с прекарване на много време на открито. Ако пък служителите Ви стоят основно на закрито по време на работния ден, предвидете и по-лек чифт затворени обувки, които няма да тежат и да предизвикват допълнителна умора.

Брандирането на работното облекло винаги е добра идея

Използването на корпоративните цветове и брандирането на работното облекло са както част от организационната култура, така и отличителен знак на компанията Ви от гледна точка на външните контрагенти. От една страна, поставянето на фирменото лого работи за сплотяване на екипа, от друга – Ви прави разпознаваеми и изглежда по-професионално.

За есенното работно облекло се придържайте максимално към естествените материи.

Памук, лен, естествена пресована вълна – това са подходящи материи по редица причини. На първо място, те подпомагат естественото регулиране на температурата на тялото и не създават и задържат неприятна миризма от изпотяване (което е неизбежно, ак става дума за повече физическа работа). На второ, създават приятно усещане за кожата. Трето, лесни са за поддържане и са по-издръжливи на износване и скъсване в сравнение с изкуствените платове.

Разбира се, не навсякъде е възможно да се спази тази препоръка, когато говорим за работно облекло и обувки – при връхните дрехи водещо е да са изолиращи и непромокаеми, а при обувките се добавя и изискването да не се хлъзгат.

Есенните работно облекло и обувки ще осигурят не само необходимия комфорт на служителите Ви в променливото време, но, добре подбрани с вкус и грижа, в унисон с особеностите на Вашия бизнес, могат дори да повишат настроението в офиса. Възползвайте се от предложенията на Mazalat!