Как да изберем подходящи работни обувки?

Дискомфортът в краката след работа може да се дължи на много фактори. Неудобни обувки, дълги часове на крак или комбинация от двете.

Съществуват много и разнообразни видове работни обувки спрямо нуждите на работещите в различните сфери. Какво е важно при избора на подходящи работни обувки? Важните характеристики, които трябва да имате предвид, включват височина на обувката, тегло, водоустойчивост, изолация, конструкция на самата обувка и не на последно място – стил.

В следващите редове ще ви запознаем подробно с тези характеристики и ще споделим впечатления по отношения на важните неща за добрия избор.

  1. Най-важното при избора на работни обувки

Удобството е сред първия признак на добрите обувки. Когато ги носите ежедневно и от това зависи представянето ви в работно среда, трябва да ги подберете внимателно. Започнете от следните критерии:

  • Височина на обувката 

Високите обувки (с ясно изразена платформа) запазват стъпалото и му осигуряват удобство за дълги часове. Когато избирате работни обувки, хубаво е да се съобразите с това.

  • Тежест/Тегло

В миналото се е смятало, че най-висококачествените и удобни обувки често са тежки. Причината за това е в разбирането, че опората дава устойчивост на стъпалата. Това важи донякъде и днес. Приложимо е не само за туристическите обувки, но и за работните. В някои сфери като ресторантьорството, металургията и производствата е важно работните обувки да предпазват краката. Затова се изработват от специален материал, който допринася за това да тежат повече.

  • Водоустойчивост 

За някои работни позиции е важно служителите да са оборудване с водоустойчиви работни обувки. Повечето подобни модели са направени от дишащи материали. Този тип работни обувки са чудесно решение, защото не пропускат влага. Краката винаги се чувстват комфортно, независимо от външната среда.

Ако търсите решения за водоустойчиви работни обувки, разгледайте нашия каталог.

  • Стоманени предпазни пръсти

Както вече споменахме, в някои сфери е задължително обувките да предпазват изцяло краката на работника.  Такъв тип са ботушите със стоманени пръсти (или стоманено бомбе), които защитават от падане на тежки предмети, разливане на горещи течности и други подобни.

  • Конструкция на обувката

Важно е изборът на работни обувки да бъде съобразен с индивидуалните задължения на конкретния човек или група хора във фирмата. Какво означава това? За да вършат работата си добре, важно е да се чувстват удобно в униформата си. Затова не може да изберем еднакви обувки за леярите в цеха и за обслужващия персонал, нали? За едните е важно конструкцията на обувката да бъде здрава и стабилна, да предпазва от наранявания. За другите е важно обувките да са по-леки и удобни, защото прекарват много време в движение и на крак. Съобразете се с тези важни детайли, когато избирате работни обувки и облекло за служителите си.

  • Стил 

Стилът на обувките е важен от гледна точка на униформата. Важно е облеклото на служителите да има цялостен и завършен вид, за да помага на компанията да развива своя брандинг. Подберете работните обувки така, че да са удобни, но и подходящо допълнение към работното облекло.