Работни облекла за лекари

Изборът на медицинско работно облекло е важен, защото допринася за по-доброто професионално представяне. Най-често медицинските екипи се състоят от риза/тениска и панталон, туника или панталон и престилка. Към облеклото има важни изисквания като например:

  • да е ергономично;
  • да е антистатично и хипоалергично;
  • да е хигроскопично;
  • да се поддържа и дезинфекцира лесно;
  • някои платове притежават кръгоотблъскаващи свойства и са предпочитани за медицински облекла.

Как да изберете подходящо работно облекло за лекари? ще ви разкажем в следващите редове.

Кои са най-важните неща при избора на медицинска униформа?

Най-важното при избора на медицинска униформа е типът материя. Модерните туники, ризи и панталони за доктори са направени от памук или от смес на естествени памучни и полиестерни влакна. Благодарение на това, при често пране и дезинфекция дрехата не се деформира. Цветът остава ярък по-дълго време. Освен това през материята лесно преминава въздух и не позволява запарване и изпотяване.

При избора на престилки трябва да се внимава. Важно е да не ограничават свободното движение на медицинското лице. Също толкова важно е престилката да се поддържа лесно.

Има ли универсално работно облекло за лекари?

Стандартно работното облекло за медицински лица и лекари има строг класически вид. При избора на дизайн и кройка се имат предвид фактори и предпочитания, свързани с конкретното лечебно заведение. Най-предпочитаните модели на облекла са туники и манти със закопчаване с цип или копчета. Класическата медицинска униформа е в бял цвят, но са възможни и други цветове, брандиране на лого и други неща по избор на медицинския център.

Медицинските туники са подходящи както за жени, така и за мъже.

Защо е важно работните униформи да са качествени?

Стилните униформи за лекари са тяхната визитната картичка. Така те представят не само себе си, но и болничното заведение. Важно е да се гарантира, че целият персонал е снабден с качествени униформи, защото това буди доверие и дава висока оценка за професионализъм на лечебното заведение.

Разгледайте нашия каталог с медицински работни облекла с високо качество. Ние сме на разположение за съдействие и поръчки. Очакваме ви!