Водоустойчиви работни обувки – как да изберем?

Водоустойчивите обувки са важен елемент от работното облекло за хора, които работят в среда, която е почти винаги влажна или живеят на място с обилно количество дъжд. Избирането на перфектния чифт водоустойчиви обувки за работа обаче може да бъде предизвикателство. Трябва да търсите многобройни качества в обувката, като удобно прилепване, гумени подложки на подметките, петите и пръстите и дебела вътрешна подплата. Също така трябва да проверите кой тип обувки най-добре отговарят на вашите нужди въз основа на външен вид и предназначение. Откъде да започнете?

Изберете правилния модел

Изберете модел водоустойчиви работни обувки с достатъчно набраздена подметка. Това ще ви осигури нужното сцепление, докато вървите по хлъзгава настилка. Можете да намерите подобни обувки основно в два модела: до прасците или до глезените. Вие избирате кой модел ви допада повече.

Проверете качеството

Почувствайте с пръсти дебелината на подплатата на обувките. Един добър чифт водоустойчиви работни обувки ще има по-дебела подплата, която би трябвало да усетите, като изследвате вътрешността на обувките. Това ще ви гарантира, че краката ви няма да са мокри при първото носене.

Потърсете водоустойчива гума в долната половина на обувката. Водоустойчивите обувки обикновено имат отчетлив външен вид. Горната част на обувката ще изглежда като стандартния ботуш, докато зоната на пръстите и петата ще бъде направена от дебел каучук. Тези части на обувката ще ви предпазят от водата.

Проверете дали са удобни

Носете чорапи, когато пробвате чифт обувки, за да видите колко добре стоят. Ако пробвате чифт водоустойчиви обувки без чорапите, рискувате да се сблъскате с по-малко удобно прилягане по-късно, когато ги носите естествено. 

Избягвайте да купувате обувки, които не са удобни за носене. Спазвайки това правило, ще си спестите хиляди  неприятности и дискомфорт. Изберете качествени водоустойчиви обувки и се чувствайте добре във всеки миг на работното място.

Винаги избирайте качествени работни обувки, защото така ще си гарантирате сигурност и дълъг живот на обувките.